Top Social

Heklet lyslykt

mandag 19. desember 2011


Kom over en utrolig herlig dekorativ lyslykt på en lokal cafe her jeg bor, noen hadde rett og slett heklet et trekk som de hadde tredd over et Norgesglass med et telys i!

Jeg har egentlig gitt opp å hekle, har prøvd et par år tror jeg, hehe.

Men så har jeg lært av minstemann at man aldri skal gi opp, så da tok jeg turen til Nille og kjøpte meg en heklenål.

Skjønte ikke bæret av noen av oppskriftene jeg fant rundt om, så jeg lagde min egen. Om du er helt håpløs nybegynner som meg klarer du denne. Det er fritt fram å bruke oppskriften, men da ønsker jeg at du linker til meg i et evt. innlegg du lager i blogg etc.

Dette trenger du:

* Et brukt syltetøyglass
* En heklenål (Jeg brukte 3,5)
* Et garnøste
* Et bånd, snor etc. om du ønsker å ha det på toppen av glasset.

Evt. sand/kaffebønner i bunnen i glasset og et telys :)


Jeg begynte med å lage nok luftmasker til å rekke rundt toppen på glasset jeg skulle bruke. Jeg brukte et Nora sylteøyglass, og brukte vel ca en 35 lm tenker jeg.

Så festet jeg den siste maska i den første, med en kjedemaske, slik at det ble en ring. Ut av fra maskene i ringen lagde jeg staver (stavmasker) rundt hele, helt til trekket et stort nok til å dekke glasset.

Jeg vrengte trekket, syns det ble mest dekorativt da.

Om du ikke er så god på maskene, kan jeg anbefalle hekleskolen hos Garnstudio.

Tok et bilde uten blitz for å vise hvordan lyset trenger igjennom:Det skal få lov til å stå sammen med zink huset fra Kremmerhuset:Nå lurer jeg på å laget et par x-tra julegaver i siste liten ;) Har et hvitt nøste her, hm...

God jul!
Post Comment
duBedåre sa...

Veldig søt lykt! Har en liten kolloni selv av lignende lykter, de gir så fint lys og mønster!

God førjul!

Lykke sa...

Takk :) Ja, de er ikke helt uvanlige i Blogglandia har jeg skjønt når jeg googlet etter oppskrift :D Mange herlige varianter.