Top Social

Tutorial på pannebånd med skygge

fredag 30. mars 2012


Lurer du på hvordan man kan sy pannebånd, eller leter du etter oppskrift eller framgangsmåte på pannebånd med skygge, prøv denne :)

Den er inspirert av Heilt Spesiell sin lue med skygge, hun har tatt utgangspunkt i denne tutorialen, og jeg fulgte denne for å skjønne hvordan man vrangsydde pannebånd.

Først må du finne et stoff med stretch, gjerne jersey eller interlock. Ta gjerne utgangspunkt i et pannebånd, eller en lue du har liggende til barnet som skal ha pannebåndet.

Jeg tok utgangspunkt i et pannebånd som er 10 cm på det tykkeste og 7 cm på det tynneste, foran ved panna. Du kan godt ha det 10 cm rundt hele om du ønsker det.

Husk å klippe dobbelt bredde av bredden du ønsker på det ferdige pannebåndet, og husk sømmonn ;)
Så legger du biten rett mot rett og syr en elastisk søm (enten sikksakk eller med overlock maskin om du har det).Det neste du skal gjøre er å klippe det som skal være skyggen / bremmen. Det er opp til deg hvor langt du vil den skal stikke ut. Bredden på bremmen skal være ca. bredden på pannebåndet. Denne skal du ha 2 like biter av, brett stoffet rett mot rett før du klipper.
Så trenger du stabilisator for å få bremmen til å stå, jeg har brukt noe fra Stoff og Stil som heter kraftig strykeinnlegg. Klipp en bit av den i samme størrelse som bremmen, stryk så fast biten til vranga på en av skjermbitene.


Legg så de to skjermbitene rett mot rett, og sy de sammen i ytterkantene. Vreng så skjermen, og sy med rett søm ca. 1 cm fra kanten foran.

Nå er det tid for å sy selve skjermen på pannebåndet. Legg det som skal være oversiden av skjermen mot pannebåndets rettside, foran hvor skjermen skal sitte. Sy en rettsøm over, slik at skjermen sitter fast i pannebåndet.Legg så det hele slik:
Så skal du ta de to stoffene ytterst, her markert med de blå nålene, mot hverandre rett mot rett og starte å sy sammen.
Etterhvert som du syr tror du at dette er helt galt, men slapp av, det blir riktig til slutt :)
Ikke sy igjen de siste centimerene, det skal være vrengehull som du vrenger hele pannebåndet igjennom når du er ferdig.

Helt til slutt syr du vrengehullet sammen pent, evt. setter i en merkelapp om du er så heldig å ha det :)

Voila - et pannebånd med skygge har blitt til :)Om du prøver deg på denne tut'en, er det fint om du legger inn link hit i din blogg, og gjerne et innlegg under her, slik at jeg kan se resultatet :)
Post Comment
Tilla sa...

Så tøff den ble! Supert at du lager tut også:)

God påske!

Lykke sa...

Takk :) God påske til deg også :D

Anonym sa...

Så flott tutorial. Trur eg må prøve meg på dette i dag:)Da blir nok storebror glad. Tusen takk

Ønsker deg ei flott helg og ein god påske:)

Lene

Lykke sa...

Jeg får ta en titt i bloggen din ila påska og se om et kommer noen pannebånd der da. God påske til deg og dine :D

Sølvi sa...

Hei:-) takk for koselig kommentar i bloggen min, jeg var helt sikker på at jeg hadde lagt inn en kommentar hos deg tilbake for en stund siden...hmmm. Fin blogg du har, nå har jeg lagt inn video på bloggen på hvordan man syr pannebånd, mange som ikke forstår hvordan man gjør det med de to midterste lagene. Jeg har også laget lue og pannebånd...men jeg er så treg til å få blogget alt jeg lager;-) ha en fortsatt fin kveld:-) legger meg til som følger:-) klem

Lykke sa...

Jo, du har kommentert her, men på det forrige innlegget ed pannebånd ed skygge :D

Skal ta en titt i bloggen din igjen jeg, jeg har virkelig ikke skjønt greia, første gang jeg prøvde meg ha vært i 07/08 - endte opp med en tube som ikke kunne vrenges, hehe.

Lykke sa...

Jeg ser det er veldig mange som finner veien hit til oppskriften via Google - om dere bruker den setter jeg pris på at dere linker tilbake til meg - og gjerne legg inn blogglink til din blogg, så jeg kan se resulatet av syingen :D