Top Social

Slik syr jeg FOE / foldestrikk på truser

søndag 25. juni 2017

Her viser jeg hvordan jeg syr FOE /foldestrikk på truser.

Også her følger jeg Sewingheart design sin tutorial ved å måle lengden som skal kantes, og gange tallet med 0,8. Siden strikken da blir 80 % av lengden som skal kantes, gjør jeg som med trusestrikk - setter fast strikken ved 3 punkter.

Selve trusa syes sammen likt som trusa med trusestrikk, se her.

En ved begynnelsen, en ved slutten og en midt på.

Strikken strekkes mellom disse punktene. Pass på å ikke strekk stoffet, kun strikken.

Nå skal halve strikken syes på plass, kanten på trusa skal ligge omtrent kant i kant eller litt under midten av strikken:Jeg syns det er lettere å sy strikken fast når den ligger slik som dette - husk vrangsiden av strikken mot vrangsiden av trusestoffet:


Sy med sikksakk hele lengden, når du ferdig blir det omtrent slik:Brett så over strikken til retta, den delen som ikke er sydd fast - vranga av strikken mot rettsiden av trusa:Sy strikken ned med 3 stings sikk sakk, hjelp gjerne til meg fingrene for å få strikken pent sydd på:Når du ferdig ser det omtrent slik ut:Gjør det samme med de andre kantene :)

Post Comment